De Geraardsbergse Mattentaart

Met trots en fierheid werken wij dagelijks aan deze lekkernij.
Verse matten, eieren en die heerlijke krokante bladerdeeg zijn in geen enkel opzicht te evenaren.

De eerste locatie waar onze trots ooit te koop werd aangeprezen, bevond zich op de plaats waar we nog dagelijks de mattentaart bakken: De Vesten. In lange vervlogen tijden was er op het Vestenplein een wekelijkse “beestenmarkt” waar landbouwers hun vee verhandelden.

Hun echtgenoten die als eersten de mattentaarten thuis bereiden namen hun taartjes mee, toen manlief naar de markt ging. En zo werden de eerste mattentaarten aan de man gebracht. Het is voor ons een plicht en een eer om mee te mogen werken aan deze geschiedenis.

Wij houden ons recept van onze mattentaarten dan ook authentiek en werken enkel met de meest zuivere en meest essentiële grondstoffen nl: matten (melk en karnemelk), eieren, suiker en bladerdeeg. Geen enkele toevoeging, noch extracten of andere afgeleiden, verwerken wij in onze dierbare mattentaart.

Onze mattentaartenwebsite ontdek je hier.

Het is onze trots, en het is uw garantie op een “De Geraardsbergse Mattentaart”

Onze bakkerij is dan ook vertegenwoordigd in verschillende functies in de Broederschap van de Geraardsbergse Mattentaart:

De Froy Johan

Sinds 8 Augustus 1999 Grootmeester - Knape
Broederschap van de Geraardsbergse Mattentaart

De Winne Kelly

Sinds 1 Augustus 2010 Raadsvrouw
Broederschap van de Geraardsbergse Mattentaart

UA-109526553-1